Slibesten til slibning af japanske knive og andre kokkeknive. 1000
Denne har en grovhed på 1000, hvilket er en mellemfin sten til daglig vedligeholdelse af dine knive.
Ved slibning med Vandsten lægger du stenen i vand i 5 minutter, rengør kniven og tørrer den af. Placer stenen på et håndklæde/klud. Sørg for, at den ligger stille.
Hold kniven i højre hånd med bladet til venstre i en 45 graders vinkel mod venstre (spidsen skal pege mod klokken 10) og vip derefter bladet 10-20 grader op fra stenen (æggen på kniven skal være mod klokken 7/8). Træk derefter kniven frem og tilbage ved at holde venstre hånd på bladet (ikke på æggen). Sørg for, at vinklen på kniven holdes konstant.
Vend derefter kniven, så æggen peger mod klokken 2 og slib den anden side.
Husk altid at holde stenen våd.
Når du føler dig færdig, vender du kniven tilbage til udgangsstillingen og trækker den mod dig, for at fjerne burren der er dannet på stenen.
Vask kniv og sten af.
Virker det indviklet eller svært? Eller dårligt forklaret? En manual med billeder følger med ved køb af en sten.
Mål: 21 X 7,5 X 3,5 cm
Vægt: ca. 1,1 kg