Slibesten til slibning af japanske knive og andre kokkeknive. 400
Slibesten til slibning af japanske knive og andre kokkeknive.
Denne har en kornstørrelse på 400, hvilket er en grov sten til rigtig sløve knive.
Ved slibning med Vandsten lægger du stenen i vand i 5 minutter, rengør kniven og tørrer den af. Placer stenen på et håndklæde/klud. Sørg for, at den ligger stille.
Grib kniven i højre hånd med bladet til venstre i en 45 graders vinkel mod venstre (spidsen skal pege mod klokken 10) og vinkl derefter bladet 10-20 grader op fra stenen (æggen på kniven skal være mod klokken 7/8). Træk derefter kniven frem og tilbage ved at holde venstre hånd på bladet (ikke på æggen). Sørg for at holde vinklen på kniven stille.
Vend derefter kniven, så æggen peger mod klokken 2, og slip den anden side.
Tænk på altid at holde stenen våd
Når du føler dig færdig, vender du kniven til udgangspositionen og trækker den mod dig for at fjerne graterne, der dannes på stenen.
Vask kniv og sten.
Føles det indviklet eller svært? eller dårligt forklaret? En manual med billeder følger med ved køb af en sten.
Mål: 22 X 8 X 7cm
Vægt: ca. 2,6 kg