Slibesten til slibning af japanske knive og andre kokkeknive. 6000
Slibesten til slibning af japanske knive og andre kokkeknive.
Denne har en grovhed på 6000, hvilket er den fineste grovhed og bruges til finpolering af æggen på dine knive.
Ved slibning med Vandsten lægger du stenen i vand i 5 minutter, renser kniven og tørrer den af. Placer stenen på et håndklæde/klud. Sørg for, at den ligger stille.
Fat kniven i højre hånd med bladet til venstre i en 45 graders vinkel mod venstre (spidsen skal pege mod klokken 10) og vinkl derefter bladet 10-20 grader op fra stenen (æggen på kniven skal være mod klokken 7/8). Træk derefter kniven frem og tilbage ved at holde venstre hånd på bladet (ikke på æggen). Sørg for, at vinklen på kniven holdes stabil.
Vend derefter kniven, så æggen peger mod klokken 2 og slib den anden side.
Husk at holde stenen våd
Når du føler dig færdig, vender du kniven til udgangspositionen og trækker den mod dig for at fjerne graterne, der dannes på stenen.
Vask kniven og stenen af.
Føles det indviklet eller svært? eller dårligt forklaret? En manual med billeder følger med ved køb af en sten
Mål: 21 X 7 X 3 cm
Vægt: ca. 0,8 kg