Söders Gourmet

0

Juleslik! Saffranskola, hindbærslik og wiener nougat

Här kommer tre underbara recept på julgodis. En Saffranskola med guldskimrande lingonflarn, en pate de fruit (marmeladgodis) på hallon och wiener nougat med flagad mandel.

Juleslik! Saffranskola, hindbærslik og wiener nougat

Her kommer tre vidunderlige opskrifter på julegodter. En safrankaramel med guldskinnende tranebærflager, en pate de fruit (marmeladeslik) med hindbær og wienernougat med flager af mandel.

Wienernougat ca. 400 stk

Ingredienser

Mandler 100g

Hasselnødder 400g

Kakaonibs 600g

Sukker 800g

Kakaosmør 100g

Tahiti vanilje 1 stang

Flager af mandel 400g

Sådan gør du

Rist nødderne ved 160°C i ca. 5 minutter. Tag dem ud af ovnen og sæt de øvrige ingredienser (bortset fra vaniljen og de flagede mandler) ind i eftervarmen. Skræl og mix nødderne. I en conch (en stenkværn til chokolade) tilsætter du ingredienserne lidt ad gangen, så alt males, og intet sidder fast, hvilket får kværnen til at stoppe. Tilsæt også korn fra vaniljestangen og lad det hele males i 24 timer. Hæld nougaten i en skål og bland de flagede mandler i. Fyld en rektangulær silikoneform på ca. 5 ml for at skabe smukke små wienernougater. Vi bruger “Micro Rectangle 5”.

Hindbærslik ca. 50 stk

Ingredienser

Pektinpulver 15g

Sukker 250g

Hindbærpuré 250g

Gelatineblade 5g

Sådan gør du

Pisk pektin og sukker sammen, og i en gryde hæld puré og pektinsukkeret. Læg gelatinen i blød og opvarm puréen under omrøring til 110C. Pisk gelatinen i, og hæld slikmassen i en form. Vi bruger “Micro Stone 5”. Lad det køle af, og frys formen for senere at poppe slikket ud. Når det er tøet op, rull dem i sukker.

Saffranskola

Ingredienser

Fløde 200 g

Smør 100 g

Lys sirup 150 g

Glukose 100 g

Rørsukker 300 g

Safran 1 g

Sådan gør du

Tilsæt alle ingredienserne i en gryde og opvarm, når det er smeltet blend med en stavblender og kog til 124C. Fyld en silikoneform og lad den stivne, før du popper den ud af formen. Vi bruger “Micro Gem 5”

Opskriften på guldflarnet findes i videoen

Tak til

Johan Heibert Gastronomi

Vores andre opskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv
0
    0
    Din indkøbskurv
    Du har ingenting i din indkøbskurvGå tilbage til butikken