Nordic Kitchen and Pastry

Morgenfrue og Blommedessert af Rhian Shellshear (Tagetes og Blommer)

Marigold and Plum dessert by Rhian Shellshear Tagetes och Plommon efterrätt av Rhian Shellshear

Morgenfrue og Blommedessert af Rhian Shellshear (Tagetes og Blommer)

Morgenfrue og Blommedessert af Rhian Shellshear
(Tagetes og Blommer)

Morgenfrue Sorbet

10g spinat
20g morgenfrue
310g mælk
90g fløde
40g sukker
50g glukose

Metode

  • Bland alt sammen i en blender ved 60oC
  • Si og kør i en ismaskine
  • Placer i bunden af formen og frys

Morgenfrue Marengs

Morgenfrue Sirup
50g morgenfrue
200g sukker
200g vand

Metode

  • Hæld varm sukkersirup over friske morgenfruer og lad det trække i 3 timer

Morgenfrue Eddike
50g morgenfrue
50g æbleeddike

Metode

  • Placér morgenfrue i eddike og lad trække i 2 dage før brug

Morgenfrue Marengs
100g æggehvide
6g gelatine
100g morgenfrue sirup (123oC)
50g sukker

Metode

  • Læg gelatine i blød
  • Placér æggehvide og gelatine i en mixer
  • Læg sukker og sirup i en gryde og bring det til 123oC
  • Hæld det over de piskende æggehvider og gelatine
  • Lad piske indtil kold
  • Form i formen efter isen og frys

Friske Blommer

Friske Sure Blommer

Metode

  • Skær tyndt på en mandolin
  • Placér ovenpå isen når den er taget ud af formen

Morgenfrue Olie
30g spinat
50g morgenfrue
300g olie

Metode

  • Bland alt sammen i en blender ved 60oC, si og frys i 3 timer
  • Hæld olien fra, lad resterne blive tilbage

Frisk Morgenfrue
Plukkede Morgenfruer

Metode

  • Sortér og opbevar i en beholder indtil nødvendig

Blomme Gelé
113g blommejuice
40g eddike
20g sukker
4g pektin
120g glukose

Metode

  • Læg alt i en gryde og bring det i kog
  • Gem og afkøl

Montage

  • Tag is/marengs ud af formen og placér på tallerkenen
  • Arranger blommerne ovenpå isen og glasér med blommegelen
  • Placér morgenfrueblade ovenpå blommerne
  • Dryp lidt olie omkring formen

Rhian arbejder som konditor på Bhoga i Göteborg

Formen der benyttes hedder Square Sphere og kommer fra italienske Silikomart. Alle forme fra Silikomart er godkendte til madvarer og tåler mikrobølgeovn, opvaskemaskine og temperaturer mellem -60°C og +230°C

Square Sphere110 En perfekt fusion mellem en kvadrat og en sfære. Silikoneform fra Silikomart

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv
0
    0
    Din indkøbskurv
    Du har ingenting i din indkøbskurvGå tilbage til butikken