Morgenfrue og Blommedessert af Rhian Shellshear
(Tagetes og Blommer)
Morgenfrue Sorbet
10g spinat
20g morgenfrue
310g mælk
90g fløde
40g sukker
50g glukose
Metode
- Bland alt sammen i en blender ved 60oC
- Si og kør i en ismaskine
- Placer i bunden af formen og frys
Morgenfrue Marengs
Morgenfrue Sirup
50g morgenfrue
200g sukker
200g vand
Metode
- Hæld varm sukkersirup over friske morgenfruer og lad det trække i 3 timer
Morgenfrue Eddike
50g morgenfrue
50g æbleeddike
Metode
- Placér morgenfrue i eddike og lad trække i 2 dage før brug
Morgenfrue Marengs
100g æggehvide
6g gelatine
100g morgenfrue sirup (123oC)
50g sukker
Metode
- Læg gelatine i blød
- Placér æggehvide og gelatine i en mixer
- Læg sukker og sirup i en gryde og bring det til 123oC
- Hæld det over de piskende æggehvider og gelatine
- Lad piske indtil kold
- Form i formen efter isen og frys
Friske Blommer
Friske Sure Blommer
Metode
- Skær tyndt på en mandolin
- Placér ovenpå isen når den er taget ud af formen
Morgenfrue Olie
30g spinat
50g morgenfrue
300g olie
Metode
- Bland alt sammen i en blender ved 60oC, si og frys i 3 timer
- Hæld olien fra, lad resterne blive tilbage
Frisk Morgenfrue
Plukkede Morgenfruer
Metode
- Sortér og opbevar i en beholder indtil nødvendig
Blomme Gelé
113g blommejuice
40g eddike
20g sukker
4g pektin
120g glukose
Metode
- Læg alt i en gryde og bring det i kog
- Gem og afkøl
Montage
- Tag is/marengs ud af formen og placér på tallerkenen
- Arranger blommerne ovenpå isen og glasér med blommegelen
- Placér morgenfrueblade ovenpå blommerne
- Dryp lidt olie omkring formen
Rhian arbejder som konditor på Bhoga i Göteborg
Formen der benyttes hedder Square Sphere og kommer fra italienske Silikomart. Alle forme fra Silikomart er godkendte til madvarer og tåler mikrobølgeovn, opvaskemaskine og temperaturer mellem -60°C og +230°C