Söders Gourmet

0

Dessert til Valentinsdag 2024: Marengs 2.0

Dessert till alla hjärtans dag 2024: Marängsviss 2.0 Året dessert är en tolkning av marängsviss eller den internationella varianten Eton mess

Dessert til Valentinsdag 2024: Marengs 2.0

Tid til årets dessert til Valentinsdag. Temaet er jo ret indlysende: en kærlig dessert med dejlige smage i hvid og lyserød. Årets dessert er en fortolkning af marengssviss eller en fortolkning af den mere internationale variant Eton mess. Men hvis vi tager udgangspunkt i Marengssviss med vaniljeis, banan, marengs, flødeskum og chokoladesauce, så er i vores version chokoladesaucen blevet til en chokoladeis. Vaniljeisen og den piskede fløde er blevet til en vaniljemousse, og vi har erstattet bananen med jordbær i form af en jordbærcreme, jordbærmarengs og frysetørrede jordbær. Nedenfor finder du opskrifterne til Dessert til Valentinsdag 2024: Marengssviss 2.0

Chokoladeis

Ingredienser

Chokolade 50-60% 300g

Mælk 300g

Fløde 300g

Æggeblomme 175g

Sukker

Gelatin 2,5g

Sådan gør du

Bland gelatinepulver med sukker og pisk det ud i mælken. Bland alle ingredienser undtagen chokoladen i en gryde og opvarm under omrøring til 83°C. Hæld den varme blanding over chokoladen. Rør rundt, så det bliver en homogen masse. Frys i bægre eller afkøl og kør i en ismaskine. Fyld en sprøjtepose og fyld silikoneform og stil i fryseren. Vi bruger siliconeformen Ode 50.

Jordbærmarengs

Ingredienser

Jordbærpuré 80g

Albumin (æggehvideprotein) 8g

Sukker 80g

Flormelis 80g

Sådan gør du

Bland sukker, flormelis og æggehvidepulver. Pisk sammen med puré til marengs. Sprøjt på silikonemåtte. Tør ved 60°C i tørreovn i 4-6 timer

Sprøjtbar jordbærgelé

Ingredienser

Sukker 75g

Agar agar 3g

Jordbærpuré 250g

Sådan gør du

Pisk sukker og agar agar ud i lidt af puréen. Tilsæt resten af puréen og kog op under omrøring. Hæld på en tallerken og lad gelere i køleskabet. Når det har sat sig, del op i mindre dele med en ske og blend til en puré. Hæld puréen i en sprøjtepose og vakuumér for at fjerne boblerne i en vakuummaskine.

Vaniljemousse

Ingredienser

Fløde 100g

Sukker 50g

Gelatine 5g

Vaniljestang1/2 stk

Fløde

Sådan gør du

Bland sukker og gelatine og opløs det i lidt af den første fløde, tilsæt resten af den første fløde og skrab vaniljestangen ud. Kog op under omrøring og lad afkøle. Pisk den anden fløde. Tag vaniljestangen ud og vend vaniljefløden i den piskede fløde. Fyld en sprøjtepose, sprøjt i forme og frys. Vi bruger to silikoneforme: Cupido 30 og Trøffel 20.

Chokoladeganache med brunet smør

Ingredienser

Smør 40g

Fløde 200g

Glukose 30g

Mørk chokolade pellets75g

Sukker 60g

Gør sådan her

Brun smørret i en gryde og hæld fløden på, tilsæt glukose og sukker og bring det i kog. Sluk for varmen og tilsæt hakket chokolade. Rør sammen og hæld ud på en plade, dæk med plastfolie og stil i køleskab. Når det er koldt, pisk det op med en almindelig visp, ikke en elpisker, og fyld i en sprøjtepose.

Hvid chokoladeflager

Ingredienser

Hvid chokolade 60g

Hvedemel 40g

Æggehvide 50g

Flormelis 10g

Sådan gør du

Smelt chokoladen og lad den køle af. Bland de øvrige ingredienser og vend det sammen med chokoladen. Fordel det på en mønstret silikone måtte og bag ved 140°C i 6 minutter. Drys med frysetørret jordbærpulver.

Færdiggørelse af desserten

Tag vaniljemoussen ud af silikoneformene og lad dem tø op i køleskabet. Tag isen ud og placer den på tallerkenen, læg et hjerte og to kugler af moussen ved siden af. Sprøjt nogle klatter ganache og derefter jordbærcremen. Brænd bunden af 2 marengs og placér i alt 3 marengs på desserten. Afslut med nogle hakkede brændte mandler, skiver af frysetørrede jordbær, nogle chokoladekugler og nogle grønne blade. Til sidst placeres den hvide chokoladeflage, formet som en fjer.

Held og lykke med Dessert til Valentinsdag 2024: Marengs 2.0

Tak til

Johan Heibert Gastronomi

Vores andre opskrifter

Dessert til Valentinsdag

Dessert til Valentinsdag

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv
0
    0
    Din indkøbskurv
    Du har ingenting i din indkøbskurvGå tilbage til butikken