Chokoladeis
Ingredienser
Chokolade 50-60% 300g
Mælk 300g
Fløde 300g
Æggeblomme 175g
Sukker
Gelatin 2,5g
Sådan gør du
Bland gelatinepulver med sukker og pisk det ud i mælken. Bland alle ingredienser undtagen chokoladen i en gryde og opvarm under omrøring til 83°C. Hæld den varme blanding over chokoladen. Rør rundt, så det bliver en homogen masse. Frys i bægre eller afkøl og kør i en ismaskine. Fyld en sprøjtepose og fyld silikoneform og stil i fryseren. Vi bruger siliconeformen Ode 50.
Jordbærmarengs
Ingredienser
Jordbærpuré 80g
Albumin (æggehvideprotein) 8g
Sukker 80g
Flormelis 80g
Sådan gør du
Bland sukker, flormelis og æggehvidepulver. Pisk sammen med puré til marengs. Sprøjt på silikonemåtte. Tør ved 60°C i tørreovn i 4-6 timer
Sprøjtbar jordbærgelé
Ingredienser
Sukker 75g
Agar agar 3g
Jordbærpuré 250g
Sådan gør du
Pisk sukker og agar agar ud i lidt af puréen. Tilsæt resten af puréen og kog op under omrøring. Hæld på en tallerken og lad gelere i køleskabet. Når det har sat sig, del op i mindre dele med en ske og blend til en puré. Hæld puréen i en sprøjtepose og vakuumér for at fjerne boblerne i en vakuummaskine.
Vaniljemousse
Ingredienser
Fløde 100g
Sukker 50g
Gelatine 5g
Vaniljestang1/2 stk
Fløde
Sådan gør du
Bland sukker og gelatine og opløs det i lidt af den første fløde, tilsæt resten af den første fløde og skrab vaniljestangen ud. Kog op under omrøring og lad afkøle. Pisk den anden fløde. Tag vaniljestangen ud og vend vaniljefløden i den piskede fløde. Fyld en sprøjtepose, sprøjt i forme og frys. Vi bruger to silikoneforme: Cupido 30 og Trøffel 20.
Chokoladeganache med brunet smør
Ingredienser
Smør 40g
Fløde 200g
Glukose 30g
Mørk chokolade pellets75g
Sukker 60g
Gør sådan her
Brun smørret i en gryde og hæld fløden på, tilsæt glukose og sukker og bring det i kog. Sluk for varmen og tilsæt hakket chokolade. Rør sammen og hæld ud på en plade, dæk med plastfolie og stil i køleskab. Når det er koldt, pisk det op med en almindelig visp, ikke en elpisker, og fyld i en sprøjtepose.
Hvid chokoladeflager
Ingredienser
Hvid chokolade 60g
Hvedemel 40g
Æggehvide 50g
Flormelis 10g
Sådan gør du
Smelt chokoladen og lad den køle af. Bland de øvrige ingredienser og vend det sammen med chokoladen. Fordel det på en mønstret silikone måtte og bag ved 140°C i 6 minutter. Drys med frysetørret jordbærpulver.
Færdiggørelse af desserten
Tag vaniljemoussen ud af silikoneformene og lad dem tø op i køleskabet. Tag isen ud og placer den på tallerkenen, læg et hjerte og to kugler af moussen ved siden af. Sprøjt nogle klatter ganache og derefter jordbærcremen. Brænd bunden af 2 marengs og placér i alt 3 marengs på desserten. Afslut med nogle hakkede brændte mandler, skiver af frysetørrede jordbær, nogle chokoladekugler og nogle grønne blade. Til sidst placeres den hvide chokoladeflage, formet som en fjer.
Held og lykke med Dessert til Valentinsdag 2024: Marengs 2.0
Tak til
Johan Heibert Gastronomi
Vores andre opskrifter
Dessert til Valentinsdag
Dessert til Valentinsdag