RECEPT
Creme fraiche og Honning:
Frisk ost 250g
Creme fraiche 500g
250g Sukkerlage
4.5g Gelatine
Sukkerlage:
Sukker 150g
Glukose 50g
Valle 100g
Metode:
– Lav sukkerlagen og gem
– Opvarm den nødvendige mængde sukkerlage og smelt gelatinen
– Blend alt sammen og churn i en ismaskine
– Placer i formen og frys
Violet Karamel:
Honning 120g
Violet Creme 80g (violer frosset i fløde)
Mælk 20g
Smør 80g
Bagepulver 1g
Metode:
– Kog honningen til 190oC
– Tilsæt bagepulver
– De-glaser med fløde og mælk
– Tilsæt smør langsomt
– Kog til 110oC
– Lad køle og gem i en sprøjtepose
Honningkage:
Honning 37.5g
Glukose 60g
Sukker 200g
Vand 50g
Bagepulver 2g
Metode:
– Anbring alt undtagen bagepulver i en gryde og opvarm til 190oC
– Tilsæt bagepulver og rør et par gange med piskeris
– Hæld i en papæske foret med bagepapir
– Når afkølet skæres i tynde skiver
Friske Urter og Tilbehør:
5g Spansk Kørvel
25g Fennikel
2g Bipollen
2g Vildviol
Metode:
– Skræl fennikel og skær i skiver
– Pluk violer og kørvel og gem
– Gem bipollen
Montage:
– Sprøjt karamel på tallerkenen
– Placer bipollen på tallerkenen
– Tag isen ud af formen og placer ovenpå
– Placer friske urter og honningkage på isen