Hvide chokolade- og pistaciepraliner
Hvide chokolade- og pistaciepraliner lavet i silikoneform. Praliner er nemme at lave, men kræver lidt tid. I denne opskrift tempererer vi den hvide chokolade hurtigt for at fremskynde opskriften og undgå at skulle bruge en marmorplade.

Ingredienser
200g Hvid chokolade
50g fløde
10g smør
10g pistacie
Udstyr
Paletkniv
Sprøjtepose
Slikkepotte
Termometer
Silikoneform
Fremgangsmåde
Temperér chokolade
Temperér den hvide chokolade. Det vil sige, opvarm den til 45°C og under omrøring sænk temperaturen til ca. 25°C. Fyld en sprøjtepose og fyld alle fordybninger i silikoneformen helt. Vent et par minutter og vend derefter formen på hovedet, så chokoladen løber ud. Gem denne chokolade til fyldet.
Skrap overfladen af silikoneformen med en paletkniv og stil formen i køleskabet, så chokoladen krystalliserer.
Imens hakker du pistacienødderne og forbereder fyldet (ganache).

Ganache
Mål 100g af din tempererede chokolade af og kog fløden op. Hæld den varme fløde over chokoladen og tilsæt smørret. Tilsæt de hakkede nødder og bland med en slikkepotte, indtil du har en glat og fin creme.
Tag formene ud af køleskabet og sprøjt fyldet ind. Fyld, så der er ca. 1-2mm tilbage til kanten. Stil formen tilbage i køleskabet.


Lukning og frigørelse
Nu er det tid til at lukke pralinen. Tag formen frem og sprøjt tempereret hvid chokolade på. Brug paletkniven for at få det helt lige og fint.
Lad pralinen stivne i formen i køleskabet, inden du forsigtigt frigør dine hvide chokolade- og pistaciepraliner.





