Kokos- og yoghurtpanna cotta med mangocremeux til 4-5 personer
Kokos og mango er jo en klar favorit både i drikkevarer og desserter. Her er en kokos- og yoghurtpanna cotta toppet med mangocremeux (omtrent en mangocurd), ristet hvid chokolade og kokosflager.
Mangocremeux
Ingredienser
135g Mangopuré
50g Æg (1 stk)
35g Sukker
1 stk Gelatineblad
15g Smør
Udstyr
Fremgangsmåde
Læg gelatinen i blød i koldt vand. Varm puré, æg og sukker under omrøring til 83°C, tag det væk fra varmen og tilsæt gelatinen. Lad det køle ned til under 50°C og tilsæt smørret. Sæt cremeuxen i køleskabet. Når den er helt kold, blend den med en stavblender og hæld den op i en sprøjtepose (i videoen til denne opskrift laves den dobbelte mængde)

Kokos- og yoghurtpanna cotta
Ingredienser
250g Kokosmælk
75g Sukker
100g Fløde
4st Gelatineblade
150g Vaniljeyoghurt
Fremgangsmåde
Læg gelatinen i blød i koldt vand. Når det er blødt (har opsvulmet) kog det op under omrøring sammen med de øvrige ingredienser bortset fra yoghurten. Lad køle ned til under 40°C og bland yoghurten i.

Garniture
Ristet hvid chokolade
Hakket mango med sukkersirup og limezest
Ristede kokosflager
Desserten
Sprøjt lidt mangocremeux i bunden af et glas, hæld panna cottaen på så det dækker cremeuxen. Lad det stivne i køleskabet indtil det er tid til servering. Sprøjt fire toppe med cremeux ovenpå panna cottaen. Top med lidt hakket ristet chokolade, hakket mango og ristede kokosflager. Afslut med nogle grønne blade fra for eksempel mynte, citronmelisse eller honningkarse. Nyd!
