Nötella – opskrift på hasselnøddecreme med chokolade. Vidunderligt god nötella med kun tre ingredienser: Hasselnødder, sukker og Kanakobønner. Mere naturligt end det kan det ikke blive. At lave nötella er absolut ikke svært. Det tager bare lidt tid… Denne tog 18 timer. Men kun én af disse timer er aktiv, resten er ventetid.
Så hvad er der brug for at lave nötella?
Ingredienser
700g Hasselnødder
450g Sukker
150g Kakaonibs*

Udstyr
Sådan gør du:
Start med at riste hasselnødderne i ovnen ved 160°C i 7 minutter. Lad nødderne køle af og gnid dem derefter med et håndklæde for at fjerne skallen. Hak eller bland de afskallede nødder, så de bliver i mindre stykker. Mål sukker og kakaonibs* op.

*Kakaonibs er kakaobønner, der ud over fermentering og ristning også er knust for nemmere brug)

Start conchen og sørg for, at topskruen er så løst skruet som muligt. Foder maskinen langsomt med de forskellige ingredienser. Gerne i løbet af den første halve time. Når du har fået alt i, begynder du at spænde topskruen, dette med en kvart omgang ad gangen med måske 2-5 minutters mellemrum. Lad nu maskinen male nøddecremen, indtil den er færdig efter mellem 16-24 timer.

Hæld den op i et glas og nyd!

Nøddecremen bruger du i kager, tærter, pralinér. På vafler, langos eller pizzaen. Eller som så ofte på en skive ristet brød!
Nötella – opskrift på hasselnøddecreme med chokolade

Opskrift fra Johan Heibert
Udstyr fra Söders gourmet