Nøtella – opskrift på hasselnøddecreme med chokolade

Nötella - recept på hasselnötskräm med choklad

Nøtella – opskrift på hasselnøddecreme med chokolade

Nötella – opskrift på hasselnøddecreme med chokolade. Vidunderligt god nötella med kun tre ingredienser: Hasselnødder, sukker og Kanakobønner. Mere naturligt end det kan det ikke blive. At lave nötella er absolut ikke svært. Det tager bare lidt tid… Denne tog 18 timer. Men kun én af disse timer er aktiv, resten er ventetid.

Så hvad er der brug for at lave nötella?

Ingredienser

700g Hasselnødder

450g Sukker

150g Kakaonibs*

Kakaonibs

Udstyr

Ovn

Mixer eller kniv

Conch

Slikkepotte

Sådan gør du:

Start med at riste hasselnødderne i ovnen ved 160°C i 7 minutter. Lad nødderne køle af og gnid dem derefter med et håndklæde for at fjerne skallen. Hak eller bland de afskallede nødder, så de bliver i mindre stykker. Mål sukker og kakaonibs* op.

Ristede hasselnødder

*Kakaonibs er kakaobønner, der ud over fermentering og ristning også er knust for nemmere brug)

Kør

Start conchen og sørg for, at topskruen er så løst skruet som muligt. Foder maskinen langsomt med de forskellige ingredienser. Gerne i løbet af den første halve time. Når du har fået alt i, begynder du at spænde topskruen, dette med en kvart omgang ad gangen med måske 2-5 minutters mellemrum. Lad nu maskinen male nøddecremen, indtil den er færdig efter mellem 16-24 timer.

Næsten klar

Hæld den op i et glas og nyd!

Færdig i conchen

Nøddecremen bruger du i kager, tærter, pralinér. På vafler, langos eller pizzaen. Eller som så ofte på en skive ristet brød!

Nötella – opskrift på hasselnøddecreme med chokolade

Nötella på sandwich

Opskrift fra Johan Heibert

Udstyr fra Söders gourmet

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv
0
    0
    Din indkøbskurv
    Du har ingenting i din indkøbskurvGå tilbage til butikken