Bag utroligt lækre og saftige safranboller med mandelmasse og kardemomme eller bag en luksuriøs safrankage
Dejen
Ingredienser
425g mælk
50g gær
970g hvedemel
2g safran
150g sukker
5g salt
100g æg
200 g smør
Udstyr
Sådan gør du
Varm mælken sammen med safranen og lad afkøle til ca 35°C. Hæld væsken i en skål til dejblanderen, smuldr gæren i og bland rundt så den opløses. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen smørret. Kør dejen på lav hastighed i ca 10 minutter. Tilsæt smørret i små stykker og bland, indtil dejen slipper kanterne. Ved at tilsætte smørret sent bevares krystallerne i smørret, hvilket gør dejen luftigere. Lad dejen hvile i 10 minutter på bænken.

Fyldet
Ingredienser
200 g smør
200 g mandelmasse
10 g kardemomme
50g sukker
Udstyr
Sådan gør du
Bland ingredienserne langsomt i dejblander skålen med vingen til en jævn masse.
Bag bollerne
Rul dejen ud på en melet bordplade til ca. 3-5mm tykkelse. Med en spatel fordeler du et jævnt lag af fyldet. Rul dejen sammen og skær den i ca. 2-3 cm tykke skiver. Lad hæve på bordet under et håndklæde i ca. 2 timer.
Ingredienser
Æg 2 stk
50g Råsukker
50 g Hakker mandler
50g Lys sirup
Udstyr
Pensel
Sådan gør du
Tænd ovnen på 190°C varmluft. Pensl bollerne med æg, drys med råsukker og mandler og bag i ovnen i 10-12 minutter. Direkte efter bagning pensler du dem med lys sirup blandet med lidt vand. Dette for at få en skinnende flot overflade og holde bollens saftighed længere. Vil du omdanne dine boller til en kage i stedet? Rul ned

Safranbolletærte
Vil du hellere lave en safranbollekage? Følg derefter instruktionerne i opskriftslinket nedenfor
Bollkage