Drejede kanelsnegle med surdej er vores seneste bidrag til at fejre kanelbullens dag 4/10! Kanelsneglen som vi kender den i dag blev almindelig i 1950’erne men stammer fra midten af 1800-tallet. Nu har vi skabt denne klassiker med surdej og i stedet for den klassiske snegleform har vi snoet den.
Drejede Kanelsnegle med surdej
Ingredienser
300g Vand
400g Surdeg av vetemjöl
1050g Hvedemel (glutenstærkt)
10g Kardemomme
5g Vaniljesukker
15g Salt
1 Æg
200g Smør
Sådan gør du
Bland alle ingredienserne undtagen smøret i en skål til en dejblander. Kør dejen langsomt i 10 minutter og tilsæt derefter smøret*. Kør dejen i 5 minutter mere, så smøret blandes ud og dejen slipper fra kanten af skålen.
Læg dejen i en skål med låg og lad den hvile på bænken i en time. Lad derefter dejen hæve natten over i køleskabet. Tag skålen og læg dejen på bænken. Lav derefter fyldet.
*Jeg smelter ikke smøret og tilsætter det mod slutningen af blandingen for at dejen skal blive mere luftig.
Fyldet
Ingredienser
400g Mandelmasse
400g Smør stuetempereret
100g Sukker
20g Kanel
Sådan gør du
Bland alle ingredienserne i dejblanderen ved lav hastighed. Det er vigtigt, at alle ingredienserne er ved stuetemperatur, ellers vil det være svært at sprede ud over dejen.
Rul dejen ud til et rektangel på ca. 70x40cm og ca. 3mm tyk. Smør fyldet ud og fold dejen én gang mod dig. Skær nu smalle strimler af dejen.
Hvordan man snor boller
Tag en strimmel bolledej mellem tommelfingeren og pegefingeren. Begynd nu at vride som en otte. Tag en ny strimmel og fortsæt med at vride otter, indtil bollen vejer ca. 80g.
Læg de færdigsnoede boller i en silikoneform til muffins og lad dem hæve i to timer. Forvarm ovnen til 190°C
Bolle topping
Ingredienser
1 æg
Perlesukker
Hakkede mandler
Lys sirup
Sådan gør du
Mix ægget med en mixer og pensl bollerne, og top med perlesukker og hakkede mandler. Bag bollerne ved 190°C i ca. 9 minutter. Når bollerne er færdige, pensler du dem med lys sirup. Dette gør, at bollerne bevarer fugten og giver en herlig sødme i første bid
Held og lykke med dine Snurrede Kanelsnegle med surdej
Prøv også gerne at bage bollerne i en større form til en kanelsneglekage

Tak til
Tilhørende produkter
-
Rational iCombi Pro XS – Professionel kombiovn til hjemmet og arbejdet63,206.00 DKK
-
Stavblender – Robot Coupe Mini MP 190 V.V.2,822.00 DKK
-
SF023 Medium Muffin 100ml96.56 DKK
-
Kagerulle med distanser \u2013 for perfekte deje224.40 DKK
-
TOR rund tærteform 20 cm 5 cm124.95 DKK
-
TOR rund silikoneform 180x50mm124.95 DKK
-
Varimixer – Bjørneblander Teddy – Sølv10,196.60 DKK
-
Silikonmåtte GN1/1180.20 DKK
-
Silikonmåtte 30X40cm142.80 DKK