Snurrede Kanelboller med surdej

Kanelbulle med surdeg - recept johan heibert gastronomi, silikomart professional, rational

Snurrede Kanelboller med surdej

Drejede kanelsnegle med surdej er vores seneste bidrag til at fejre kanelbullens dag 4/10! Kanelsneglen som vi kender den i dag blev almindelig i 1950’erne men stammer fra midten af 1800-tallet. Nu har vi skabt denne klassiker med surdej og i stedet for den klassiske snegleform har vi snoet den.

Drejede Kanelsnegle med surdej

Ingredienser

300g Vand

400g Surdeg av vetemjöl

1050g Hvedemel (glutenstærkt)

10g Kardemomme

5g Vaniljesukker

15g Salt

1 Æg

200g Smør

Sådan gør du

Bland alle ingredienserne undtagen smøret i en skål til en dejblander. Kør dejen langsomt i 10 minutter og tilsæt derefter smøret*. Kør dejen i 5 minutter mere, så smøret blandes ud og dejen slipper fra kanten af skålen.

Læg dejen i en skål med låg og lad den hvile på bænken i en time. Lad derefter dejen hæve natten over i køleskabet. Tag skålen og læg dejen på bænken. Lav derefter fyldet.

*Jeg smelter ikke smøret og tilsætter det mod slutningen af blandingen for at dejen skal blive mere luftig.

Fyldet

Ingredienser

400g Mandelmasse

400g Smør stuetempereret

100g Sukker

20g Kanel

Sådan gør du

Bland alle ingredienserne i dejblanderen ved lav hastighed. Det er vigtigt, at alle ingredienserne er ved stuetemperatur, ellers vil det være svært at sprede ud over dejen.

Rul dejen ud til et rektangel på ca. 70x40cm og ca. 3mm tyk. Smør fyldet ud og fold dejen én gang mod dig. Skær nu smalle strimler af dejen.

Hvordan man snor boller

Tag en strimmel bolledej mellem tommelfingeren og pegefingeren. Begynd nu at vride som en otte. Tag en ny strimmel og fortsæt med at vride otter, indtil bollen vejer ca. 80g.

Læg de færdigsnoede boller i en silikoneform til muffins og lad dem hæve i to timer. Forvarm ovnen til 190°C

Bolle topping

Ingredienser

1 æg

Perlesukker

Hakkede mandler

Lys sirup

Sådan gør du

Mix ægget med en mixer og pensl bollerne, og top med perlesukker og hakkede mandler. Bag bollerne ved 190°C i ca. 9 minutter. Når bollerne er færdige, pensler du dem med lys sirup. Dette gør, at bollerne bevarer fugten og giver en herlig sødme i første bid

Held og lykke med dine Snurrede Kanelsnegle med surdej

Prøv også gerne at bage bollerne i en større form til en kanelsneglekage

Bollagkage med kanelsnegle - kanelsneglekage med surdej

Tak til

Johan Heibert Gastronomi

Silikomart Professional

Rational

Robot-Coupe

Tilhørende produkter

Snurrede Kanelsnegle med surdej

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv
0
    0
    Din indkøbskurv
    Du har ingenting i din indkøbskurvGå tilbage til butikken